Ben jij opzoek naar het juiste draadloze oordopje? In dit artikel geef ik mijn mening over  ”Apple Airpods 2”. Ik gebruik het product sinds het begin, dus ongeveer sinds 25 april 2019. In dit artikel zal ik de Airpods op verschillende punten beoordelen namelijk : de geluidskwaliteit, levensduur van de batterij, de controversiële Siri optie & het dagelijks gebruik.

Ik heb de eerste Airpods ongeveer 9 maanden gebruikt en was tevreden totdat het rechteroor niet meer functioneerde. Ik had vervolgens dit bij mijn leverancier gemeld en heb vervolgens het product geretourneerd. De Airpods 2 heb ik als verjaardagscadeau van mijn vrienden gekregen. Allereerst moet ik toegeven dat ik geen verschil met het blote oog in het begin zag. Mijn mening veranderde toen ik het begon te gebruiken. Ik merkte gelijk dat het gewicht van de tweede variant lichter was dan de eerste. In de volgende kopjes bespreek ik de punten van hierboven, waarbij ik aan elk onderwerp een cijfer geef (1 tot 5 sterren)

Geluidskwaliteit – 4.5 sterren

Ik merkte gelijk het verschil in de geluidskwaliteit toen ik mijn favoriete nummer afspeelde. Het geluid is harder/duidelijker & de bass zweeft in je trommelvlies. Dit komt omdat Apple de maximale frequentie van 21 Hz naar 2000 Hz heeft geüpgraded. Als je een liefhebber bent van 8D music – waarbij het geluid van je linkeroortje naar de rechter zweeft waardoor er een concert vibe wordt gecreëerd- dan adviseer ik zeker om de Airpods 2 te proberen.
Ik bel vaak voor werk en school en krijg vaak hoofdpijn als ik zonder oordopjes bel. De handsfree mode van de Airpods 2 is verbeterd ten opzichte van de eerste variant en het bellen is nu makkelijker en duidelijker. Kortom, het geluid is verbeterd ten opzichte van de eerste variant.

Levensduur van de batterij – 4.5 sterren

De levensduur van de batterij tijdens het luisteren is 5 uur en de levensduur van de case is 24 uur. Ik heb deze zomer best vele kilometers gemaakt en heb mijn Airpods zonder problemen gebruikt. De case is beter geworden, waardoor de oordoppen sneller worden opgeladen. Binnen 15 minuten is het al op 46% terwijl dit relatief gezien bij de eerste variant langer duurde. Het opladen van de case is makkelijk. Je hebt een iPhone (5+ of hoger) oplader nodig om te kunnen opladen. De case is binnen ongeveer 1.5 uur opgeladen. Ik luister gemiddeld 5 uur per dag naar muziek. Ik laad mijn case twee keer per week, meestal woensdag en zondag.

airpodst-batterij

Nieuwe feature – Hé Siri – 5 sterren

De meeste Airpods gebruikers staan niet stil bij deze nieuwe feature. Ik heb zelfs van andere gebruikers gehoord dat zij deze feature onnodig vinden. Ik wil een nuance op dit punt aanbrengen. Ik gebruik mijn Airpods tijdens het autorijden,  zodat ik kan bellen en muziek luisteren. Voorheen moest ik Siri via mijn iPhone handmatig activeren, maar met de Airpods 2 kan ik simpelweg ‘Hé Siri, bel mijn broer’ zeggen en binnen enkele seconden heb ik mijn broer aan de lijn. Zo kan ik op het verkeer focussen en hoef niet meer te multitasken tijdens het rijden. Kortom, deze feature is zeker handig tijdens het autorijden en sporten.

Dagelijks gebruik – 4.5 sterren

Apple kondigde vorig jaar aan dat de nieuwe Airpods een H1-chip krijgen waardoor het wisselen van apparaten 1,5x sneller wordt. Ik heb een Windows-laptop en voorheen duurde het lang om te wisselen en ik merk nu dat het wisselen sneller gaat. De Apple Airpods 2 is gebruiksvriendelijk en het is dus geschikt voor autorijden, sporten & studeren/werken.

Er is dus een groot verschil tussen de nieuwe oude en nieuwe variant. Ik geef dit product 4.6 sterren als eindcijfer. Ben je nog aan het twijfelen om de Airpods aan te schaffen? Reageer hier onder en stel je vraag. Ik zal een zo objectief mogelijk antwoord geven. Vond je dit artikel nuttig? Bekijk dan onze andere gadget reviews (link naar overzichtspagina van gadgets)