Hi fellow gamer, ben jij op zoek naar een relatief gezien goedkope gaming monitor? Dan ben je op het juiste pad. Ik heb de Acer KG271C Gaming monitor ongeveer vier maanden geleden aangeschaft en in dit blogartikel zal ik meer over mijn ervaringen delen. Veel leesplezier!

Wat zijn de specificaties van de monitor?

De monitor beschikt de volgende specificaties:

        Beeldresolutie van 1920×1080 (Full HD)

        Beeldverhouding 16:9

        Reactietijd: 1 ms

        Grootte: 27’ inch

        Refresh rate: 144hz

        1x DisplayPort 1x HDMI-ingang

        Tearing Preventie technologie: AMD Free-Sync

        Gewicht: 5,32 kg zonder standaard (5,79 kg)

        TN scherm paneel

Misschien zijn deze termen  zoals 144Hz nog onbekend voor je. Ik adviseer je om het vorige blogartikel te lezen. Klik hier om het vorige artikel te lezen.

Zoals hierboven vermeld, is de beeldresolutie van de monitor full HD met een refresh rate van 1 ms. Een lage response tijd is profitabel voor gamers, omdat elke milliseconde telt. Het eerder spotten van een vijand en de landing van een sniper shot kan invloed hebben op het eindresultaat.  

De TN (Twisted Nematic) scherm paneel zijn goedkope maar relatief gezien een slechte kleur bereik. Deze monitoren behoren tot de snelste op de markt in termen van een lage reactietijd en competitieve gamers kiezen vaak minder kleurrijk monitors om sneller te zijn.  De TN scherm paneel is voordeliger bij het gamen. Als gamen niet jouw prioriteit is, dan kan je ook naar monitors met een IPS (In-Plane Switching) scherm paneel kijken. Dit zijn monitoren die wat duurder zijn met meer accurate kleuren. Grafische ontwerpers, fotografen, video-editors en iedereen die nauwkeurigheid belangrijk vindt waarderen IPS scherm panelen.

Wat heeft frames per second te maken met het aantal Hertz?

Om de volledige 144Hz te kunnen zien en voelen, is er een gewenst aantal frames per second van 125 nodig. Ik adviseer dus om geen 144hz monitor aan te schaffen als je pc niet voldoende sterk is om 120+ fps te ondersteunen. Het zou dan beter zijn als je eerst je pc upgrade. Ik heb namelijk een sterke pc en ik heb 300+ fps bij Counter Strike Global Offensive, gemiddeld 125 fps bij PUBG, 190 fps bij Fornite en 130 fps bij Battlefield 5.

Waar gebruik ik mijn monitor voor?

Netflix:

Een Netflix abonnement ontbrak nog toen ik mijn monitor had aangeschaft. Ik vind de kleuren prima en ik gebruik mijn headset als geluidsbron. De monitor heeft een ingebouwde speaker – die best nuttig kan zijn- maar ik gebruik mijn eigen headset omdat ik dit fijner vind. De geluidskwaliteit van de ingebouwde speaker vind ik wel aan de matige kant, maar als je geen externe speakers hebt, dan kan je de ingebouwde speaker gewoon gebruiken voor Netflix.

Video bewerken & Photoshop:

Voor mijn opleiding en werk ben ik vaak bezig met het bewerken van foto’s en video’s. Ik vind het prettig om soepel en snel te werken, want moet vaak opdrachten binnen een bepaalde tijd inleveren. Ik heb relatief gezien een sterke game pc ik zal mijn specificaties in het volgende kopje vermelden.

Gamen & specificaties

Ik ben sinds kleins af aan en tot de dag van vandaag een liefhebber van shooters. Ik speel dagelijks minimaal twee uur Counter Strike Global Offensive, PUBG, Fortnite en soms ook wel League of Legends. Sinds ik ben overgestapt naar 144Hz merk ik dat mijn speelstijl indirect is veranderd. Mijn reflex en reactievermogen is scherper geworden en hierdoor raak ik moeilijkere shots die ik toentertijd niet kon raken. Mijn pc specificaties zijn:

        Nvidia Geforce 1070 8GB GTX (Asus)

        Intel Core i7-6700k (overclocked naar 4.1 GHz)

        1 TB Samsung SSD

        16 GB Ram

        Moederbord: Gigabyte Z170X-Gaming 7

Kortom, ik ben erg tevreden met mijn monitor. Ik game, bewerk video’s & fotos en kijk films/series op Netflix. Ik adviseer de competitieve gamers die nog op 60Hz spelen, om een 144Hz monitor te overwegen. Wat voor een gaming monitor heb jij? Laat het weten weten in de comments!