Beste lezer, het is waarschijnlijk al langsgekomen dat Amazon sinds begin maart de deuren in Nederland heeft geopend. De meeste e-commerce bedrijven zijn hierdoor geschrokken en er zijn veel vraagtekens hierdoor ontstaan.

Sommige retailers vinden het overigens goed, omdat zij hun producten nu makkelijker kunnen communiceren met de doelgroep. Dit komt omdat Amazon een grote marketplace is, waarbij miljonenen producten wordt aangeboden. Wij van Technologie.nl zien hier ook kansen in en in deze blog zullen we het meer hebben over wat wij hiervan verwachten.

Wat zegt de pers hierover?

De Volkskrant beschrijft Amazon als een duizelingwekkend groot bedrijf dat met 100 miljoen producten de Nederlandse markt is binnengestormd. Amazon staat bekend om haar groot aanbod en scherpe prijzen.

Er hangen verschillende theorieën rond over de potentiële impact van de Amerikaanse retailreus. Sommigen beweren een welkome aanvulling op de bestaande webwinkels met de andere reuzen Bol.com, Wehkamp en Coolblue. Aan de andere kant zijn deskundigen bang dat dit het einde zal worden voor deze partijen.

Amazon heeft een gigantisch netwerk. In dit netwerk werken er 800 duizend mensen, een wereldwijd distributienetwerk met een eigen vloot en Boeing-vrachtvliegtuigen.

amazon nederland

Wat vindt Technologie.nl hiervan?

Met de komst van Amazon zijn nog meer producten beschikbaar voor ons. Dit houdt in dat we een overload aan aanbod hebben. Dit kan zowel positieve als negatieve effecten hebben.

Elk mens bewandelt zijn eigen pad tijdens het oriënteren op een product of dienst. Voor de ene zal het makkelijker zijn om een keuze te maken tussen duizenden producten, terwijl anderen al geen keuze kunnen maken bij 10 producten.

Wij van Technologie.nl zijn juist tevreden met de komst van Amazon naar Nederland. Voorheen zagen wij leuke gadgets zoals een deurbel, toetsenbord of monitor via Amerikaanse influencers. Deze producten waren tot het heden niet beschikbaar in Nederland. Als je dit wilde bestellen, dan zou je nog eens zo’n 30-50 euro aan verzendkosten moeten betalen.

De voordelen van Amazon Prime

Bol.com kent haar eigen abonnement genaamd select. Hier betaal je maandelijks zo’n 5.99 euro voor. Je hoeft geen verzendkosten te betalen en kan zelf inplannen wanneer je pakketje wordt bezorgd.

Amazon heeft daarentegen een sterker abonnement genaamd Prime. Met Amazon Prime krijg je toegang tot drie punten, namelijk twitch prime abonnement, gratis verzending en streaming dienst Amazon prime.

twitch prime

Hopelijk hebben we jou voldoende kunnen informeren betreft de voor-en nadelen van Amazon op de Nederlandse markt. Wil je een samenwerking aangaan, dan kan je makkelijk contact opnemen via het contactformulier.